Лидерът на НФСБ в Дупница Н. Чачов агитира по центъра: Аз съм следващият кмет на Дупница, с Валери Симеонов сме на прав път!

Николай Чачов

Николай Костов: Борисов посочи вратата на Валери Симеонов, гафовете на вицето край нямат, ще го запомним с тържественото откриване на тоалетна на границата

Докато вицепремиерът Валери Симеонов се готви да излиза от властта, лидерът му в Дупница Николай Чачов обяви, че отново ще щурмова кметския пост в Дупница. “Още рано сутринта обиколи кафенетата и оживено коментира, че Валери Симеонов е на прав път, че решенията му са премерени, а за себе си каза, че ако го подкрепим за кмет, нов облик ще има града. “Не съм от вчера, имам управленчески опит, знам какво искам, знам какво мога…”- така се похвали Чачов, беше весел и спокоен, уверен, че този път властта в Дупница е в ръцете на патриотите. На близо 80 години е, от къде тая сила и амбиция има този човек, десетилетия беше лидер на ДПС, как се озова при Валери Симеонов, просто невероятно, пък може и човека да успее, сега партията му е на власт.”- предадоха в редакцията на ВЯРА негови съграждани, здрависали се с него по централната търговска улица тази сутрин. ” По – вероятно е премиерът Бойко Борисов да е показал вратата на Валери Симеонов, че гафовето му край нямат. Ще го запомним, че откри тоалетна на една от границите с тържествена церемония, а Чачов трудно ще го преживее”- коментира Николай Костов. Днес Симеонов събира Национален изпълнителен комитет на партията, за да решаваме какво ще прави оттук нататък и дали ще продължава да участваме в управлението във връзка с поисканите от премиера и впоследствие депозирани оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. “Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече”, коментира той. “Имаме Национален изпълнителен комитет. Не съм казвал коалиционен съвет, тъй като отдавна коалицията не функционира”, допълни Симеонов

 Както ВЯРА писа членове на НФСБ поискаха оставката на Чачов веднага след изборите през 2015 година, но Симеонов наказа тях. Незабавното отстраняване на председателя на НФСБ – Дупница Николай Чачов заради злоупотреба със средства по време на изборите искат членове на партията в региона. Тримата лидери на структурата на НФСБ в Бобов дол, с. Бистрица и Блажиево Петър Василев, Георги Амбарков и Пламен Караканов изпратиха открито писмо до председателя на партията в столицата Валери Симеонов с искане за освобождаване на Чачов от поста му.

В писмото тримата настояват Симеонов веднага да освободи Николай Чачов, защото той не е изплатил обещаните пари на застъпниците. По 50 лв. е бил ангажиментът на Николай Чачов, но почти нито един застъпник не е взел и стотинка от обещаното.

„Ние смятаме, че местното ръководство в Дупница задържа средства. Николай Чачов се оказа голямо разочарование за цялата партия. Аз платих от джоба си за моите застъпници”, каза Георги Амбарков, който беше кандидат за кмет в село Бистрица.

„Не съм получил нито една стотинка за предизборната си кампания. Сам си отпечатах плакати и обяви”, добави Амбарков.

Петър Василев от Бобов дол добави: „Членската маса настоява Чачов да бъде заменен с по-млад, способен и отдаден на каузата човек. Освен всичко разбрахме, че той е преминал през всички партии, и то с големи амбиции да стане кмет. Първо е бил в СДС, после в ДПС, а сега в НФСБ, при това като кандидат-кмет в отминалите избори, в които партията тотално катастрофира в Дупница. Членската маса настоява мястото на Николай Чачов да бъде заето от спечелилия изборите в село Блажиево Пламен Караканов.”

„Чачов ни уверява, че не получавал пари за застъпниците от централата, но ние му вярваме”, заявиха Амбарков и Василев.