ФК „Бенфика” грабна първо място в VI издание на Международния футболен турнир „Купите на Община Благоевград“

 

Отборът на ФК „Бенфика” грабна голямата награда в VI Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“. Отличието бе връчено от председателя на Общински съвет –Благоевград Радослав Тасков.

Приветствие към треньори, родители, участници, отправи заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, която поздрави и призьорите.

„За шеста поредна година, Благоевград беше футболна столица на школите на едни от най- елитните отбори в България и Европа. Благодаря Ви, от името на кмета д-р Атанас Камбитов, че взехте участие, че дадохте сърце и душа, но най- вече за новите приятелства, които създадохте, а това ще остане за цял живот. Сигурна съм, че след време, когато се срещнете на световните терени, ще помните, че Вашето приятелство е започнало точно от Благоевград. Благодаря Ви за феърплея и добра игра! А най- важното, за това, че играхте със сърце! Продължавайте по този начин, за да можем да Ви се радваме и на световните терени! Благодаря на треньорите, които Ви изграждат като футболисти и всеки ден полагат  усилия и постоянство, за да работят с Вас! Благодаря и на всички родители, които Ви подкрепяха неотлъчно тези дни! Разбира се, купата е важна, тя е само една, но по- важното е, че всички бяхте тук, че взехте участие и показахте колко сте талантливи”, каза в част от словото си зам. – кметът Христина Шопова и пожела на всички здраве, много успехи и нова среща през следващата година.

На официалното закриване присъстваха и връчиха награди  председателят на ОС на БФС Александър Кабзималски и общинският съветник Илиян Георгиев. Водещ, на най- вълнуващата част от турнира, бе професионалният български спортен коментатор Ангел Искрев. Той обяви и класиралите се от 8 до 2 място, съответно ОФК „Пирин”, ФК „Апоел”, ПФК „Славия”, ПФК „ЦСКА”, ФК „Цървена звезда”, ФК „Войводина” и ФК „Динамо Загреб”. Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова връчи и четири индивидуални награди  в категориите „Най-добър вратар”, „Най-добър защитник”, „Най-добър полузащитник” и „Голмайстор на турнира”.

При голям интерес, с много емоции и изключително силна игра, премина VI  Международен футболен детски турнир „Купите на Община Благоевград“.  През изминалите дни не липсваха наказателни картони, дузпи, нарушения и много голове.  В тазгодишното издание на турнира  участие взеха отборите на  ФК „Бенфика“, ФК „Динамо Загреб“,  ФК „Войводина“, ФК „Апоел“, Кипър, ФК „Цървена звезда“, ОФК „Пирин“, ПФК „ЦСКА“, ПФК „Славия“ .

С много радост, “We are the champions “ и красива заря, бе закрит VI Международен  турнир „Купите на Община Благоевград”, който бе създаден  в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов – Бараката. Спортната инициатива   се провежда под егидата на кмета на Община Благоевград  д-р Атанас Камбитов, съвместно със ЗС на БФС.