Добромир Йорданов от дупнишкото село Самораново: Васил Гърмящата уста е платил да ме пребият, претрепа от бой в Милано, Костадин Славев, Ранду

Крещя на Росен Бучински, който е болно сърце, изгони от работа Мартин Димитров и Костадин Станчев

Васил Спасов, Мартин Димитров и Кирил Доброто.
Васил Спасов, Мартин Димитров и Кирил Доброто.

„Дупничанинът Васил Спасов, по прякор Гърмящата уста, пребива работниците си в Италия. Той е собственик на фирма ПЕР, която почиства опожарени или строителни обекти.  Аз съм бивш работник, за него бачкахме около 20 души от Дупнишко и никой не се размина леко.”, заяви за „Вяра” Добромир Йорданов от дупнишкото село Самораново. Той дойде в редакцията силно притеснен. „Мен не ме е бил, но получих заплаха „ще те пребия”, изрече я по телефона. Освен това на мои приятели заявил, че вече е дал пари да ме пребият.”, сподели още мъжът. Той помоли за помощ, като настоя да го придружим в полицията.

„Работим в Милано и Торино, трудим се по 10 часа, плаща ни по 80 евро на ден. Аз работих за Спасов 3 години, пред очите ми преби 30- годишния Костадин Славев от Дупница. Рита го в главата и изобщо по цялото тяло. Остави го без дъх, преби и други двама пред очите ми. Отнесъл съм купища закани. Някак си на мен ми се размина боя. Никой от жертвите обаче не смее да се оплаче нито в полицията, нито в жандармерията в Италия, защото са сигурни, че никой там не брои чужденеца за жив човек. Пред очите ми крещя на човек с болно сърце. Каза му, че изобщо не е доволен от него, след което му удари и две пестници. Той се казва Росен Бучински и е с апарат на сърцето. Спасов е безмилостен, изобщо не го интересува, че човекът е с пружинка на сърцето и може да издъхне и от една обидна дума. Васил му вика и го тормози, а той няма изход, стиска зъби и бачка като вол. Преби и Стефан по прякор Ранду. Стефан имал да му дава пари, затова яде як кьотек. Видях как го би с юмруци, лакти, колене, рита го с крака в продължение на 10 минути. Колегата Костадин Станчев изгони от работа, защото му казал, че трябва да ни увеличи надниците. Спасов му отвърна „щом не си доволен, че съм те взел на работа, ставай и си тръгвай.” Така изгони от работа и Мартин Димитров. И на него каза „ставай и си тръгвай, ходи си пеша до България”. Заради това му поведение работниците го кръстиха Гърмящата уста.

Васил Спасов запазва правото си на отговор.