Ихтиманските футболисти поведоха още във втората минута на “Хебър-1918” с гол на Росен Танев, паднаха

Любомир КУЗЕВ

Отборът на “Хебър-1918” от Пазарджик победи с резултат 3:1 символичния домакин – отбора на “Ботев-1937” (Ихтиман) в среща от петия кръг на Югозападната трета лига на стадиона в Долна баня. Около 200 зрители наблюдаваха от трибуните първия футболен мач, който се игра на терена на новия спортен комплекс в рилския град, а причината бе, че ихтиманските футболисти бяха наказани от домакинство за една среща.

Символичните домакини от “Ботев-1937” откриха резултата още във втората минута след изпълнение на ъглов удар отдясно на вратата на пазарджиклии, когато топката бе засечена от Росен Танев, който не сгреши и вкара коженото кълбо в мрежата на гостите от “Хебър-1918”.

Само девет минути символичните домакини водеха в резултата, когато бе изравнен в единадесетата минута от Стефан Лачов. До края на първото полувреме равенството се запази, като и двата тима имаха възможности за гол, но вратите и на двата отбора останаха “сухи”.

Вторите 45 минути бяха изцяло за отбора на гостите от “Хебър – 1918” (Пазарджик), които естествено стояха по-добре на терена и съвсем заслужено в края на срещата се поздравиха с победа. В 64-тата минута точен за пазарджиклии бе Георги Недялков за 1:2, а пет минути преди последния съдийски сигнал на главния рефер Иван Иванов от София неговият съименник Иван Иванов покачи на 1:3, при който резултат и приключи мачът. Така футболистите на “Хебър-1918” заслужено прибавиха в актива си три нови точки като гости на новия стадион в Долна баня и след този пети кръг в Югозападната трета лига са на второ място във временното класиране с актив от 13 точки и голова разлика 10:3 след отбора на “Пирин – 1941” от Разлог.