Рая Сръндева
Рая Сръндева
Изабела Асенова
Изабела Асенова

Краси ЦЕНКОВА

Две гимнастички от СК “Олимпик” (Кюстендил) взеха участие на турнира за приз “Царица Маргарита” във Варна. Рая Сръндева и Изабела Асенова се състезаваха на килима с 200 гимнастички от 15 държави. Състезателките на треньорката Мая Юн изиграха отлично своите композиции и заслужено се окичиха с отличия.

Рая Сръндева завоюва сребърен медал на въже и 5-о място на обръч при девойки старша възраст, категория „Елит”. Изабела Асенова в А-категория деца до 10 г. също се качи на стълбичката за награждаване, спечелвайки сребърен медал на въже и 6-о място на без уред.

65-годишнината на варненската художествена гимнастика бе отбелязана официално по време на международния турнир „Царица Маргарита”. Надпреварата на грациите бе в зала „Младост” на Двореца на културата и спорта.

Варненското състезание е само седмица преди световното първенство, домакин на което е София. Надпреварата на грациите край морето бе в две паралелни състезания. Първият турнир е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). Паралелно се проведе и клубен турнир, в който участие взеха гимнастички от 9 български клуба – “Черноморец” (Бс), “Етър – Елит” (ВТ), “Импала” (Стара Загора), “Левски – Триадица”, МИГ „Гергана 90″ (Дч), “Олимпик” (Кюстендил), “Тракия” (Пд) и варненските “Чар – ДКС” и “Грация”, както и 7 отбора от чужбина.