Единствено в България! Художниците на Евгени Серафимов „осветяват” с огромно слънце кръгово кръстовище в Кюстендил

Цветна композиция украсява най-новото кръстовище в Кюстендил
Цветна композиция украсява най-новото кръстовище в Кюстендил
Работата продължава с пълна сила
Работата продължава с пълна сила

Цветното пано ще краси кръговото кръстовище на изхода на Кюстендил към Македония. То ще бъде звездообразна кръгова композиция, която може да се асоциира със слънце и дори черешов цвят, погледнат от високо. Поредният красив проект в областния град отново е на възпитаниците на школата “Нови майстори”, с ръководител известният учител по живопис и с мегапроектите си Евгени Серафимов, който е и автор на идеята. По негови думи такова кръгово кръстовище ще има само в Кюстендил.

Цялото кръстовище се облицова с цветна мозайка. Кръгът с диаметър 9 м, на около 50 кв. метра, става една цветна композиция със слънце в центъра и “орнаменти” по радиуса. Материалите – плочки и парчета в над десетина цвята, са закупени и доставени със средства от фондация, съдейства и общината.

“Избрахме мозайката, след като това кръстовище не може да бъде превърнато в зелен килим, малка е площта. А така, с мозайката то е самоподдържащо се – няма нужда да се окопава, да се полива и аранжира. Остава си един цветен знак и акцент на входа на града откъм Македония. Иска ми се посланието на цветното пано да е – влизате в град на художници!”, каза Евгени Серафимов.

Художникът подкрепи идеите за цветни градини и защо не – фонтан на по-големите кръгови кръстовища в града. “Все пак Кюстендил иска да се развива като СПА дестинация и един фонтан би подхождал на града”, допълни още Серафимов.

Цветното пано на кръговото кръстовище ще бъде завършено до 16 септември.