Ужас в Кюстендил! 10-год. дете простреля братовчед си с пистолета на баща му

Двама братя се млатиха в ромската махала, единият лежи в болница с пукнат череп

 

Стрелба и побоища размириха ромския квартал на Кюстендил. 7-годишно дете бе простреляно в корема от братовчед си в къща на ул. “Банска” в ромския квартал „Изток“. Дошлите на място полицаи са установили, че извършителят е 10-годишният братовчед на пострадалия. Оръжието, с което детето е простреляно, е въздушен пистолет. “Двете деца са си играели на улицата, когато по-голямото момче възпроизвежда изстрел, който попаднал в корема на по- малкия му братовчед. При разследването полицаите са установили, че оръжието е собственост на бащата на пострадалото дете. Той не е обаче представил нужните документи в служба КОС, както е по закон, след като е закупил оръжието. Мъжът ще понесе и наказателна отговорност и за инцидента”, съобщи Катя Табачка, говорител на ОДМВР-Кюстендил.

Детето е закарано в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина “Пирогов”, без опасност за живота.

Също в ромския квартал “Изток” е възникнал конфликт между двама братя, който прераснал в побой. Единият от участниците в мелето е с фрактура на черепа и е настанен в кюстендилската болница. Другият е задържан с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ-Кюстендил.

 

И по двата случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.