Дадоха на пернишките ръгбисти стадиона в Дивотино безвъзмездно за 10 г. 

Шампионите от „Валяците“ връчиха официално на кмета на Перник д-р Вяра Церовска завоюваната от тях 32-ра по ред републиканска купа.

 

Решението е на ОбС по предложение на кмета Церовска, „Валяците” на Антонио Любенов имат 15 дни да се изпарят от стария си терен в „Димова махала”

 

Многократните шампиони на България по ръгби „Валяците” вече ще тренират и играят на стадиона в пернишкото село Дивотино. С решение на местния Общински съвет клубът получи право за безвъзмездно ползване на игрището в спортния комплекс за срок от 10 години. Теренът е затревен и е с олимпийски размери.  Предложението беше внесено от кмета на община Перник Вяра Церовска и гласувано на сесия на Общинския съвет. То е депозирано след молба от зам.-председателя и играещ треньор на „Валяците“ Антонио Любенов. Досега ръгбистите ползваха стадиона в квартал „Димова махала” в Перник. Имотът обаче е частна собственост, а собственикът имал намерение да го застрои. На ръгбистите е даден 15-дневен срок да освободят терена и премахнат изградените на него спортни съоръжения.

През юни месец тази година по традиция шампионите от „Валяците“ връчиха официално на кмета на Перник д-р Вяра Церовска завоюваната от тях 32-ра по ред републиканска купа.