Шофьорът на „Юнион Ивкони” Димитър Димитров: До дни слагаме камери в автобусите! По пътищата е страшно – водачите вдигат среден пръст вместо поздрав, карат като рали пилоти

Автопаркът на компанията е напълно обновен, но много пасажери не обръщат внимание – изваждат торбите и цапат

 

Над 30 пътници благодариха на Димитров за спокойното и комфортно 7-часово пътуване по линията Варна-София

 

„Коланите в автобуса все още не са задължителни, но ви умолявам да ги поставите. Пожелавам ви приятно пътуване, призова пътниците, шофьорът на „Юнион Ивкони” по линията Варна-София, Димитър Димитров от Добрич. На таблото пред входа той беше сложил и апела си в писмен вид. „Аз нося отговорност за живота и здравето на всички пътници. На 60 години съм и гледам на работата си като призвание, като служба, като дълг. Обичам я. И доколкото зависи от мене, влагам всичко от себе си, но ситуацията по пътищата става все по-страшна. Не мога да си представя, че зад волана стоят хора и те са толкова много, които карат все едно че са на състезание и вместо поздрав срещам гора от средни пръсти. Хората си разменят ругатни и цинични знаци. Мисля, че освен за коланите законотровците, трябва да вложат повече санкции за безобразно и аморално поведение. Да си шофьор – това означава да обичаш хората. От 6 месеца над 130 автобуси на „Юнион Ивкони” са чисто нови. Аз се гордея, че управлявам толкова хубава машина. Целият автопарк е почти напълно обновен с „Мерцедес”, МАН, „Отокар”. Очакват се да пристигнат още 5 нови автобуса.

Салонът е превъзходен. Външният вид – просто радва. Учудвам се, че голяма част от пътниците не им прави впечатление. Изваждат от торбите, ядат, цапат. Дори намерих дамска превръзка в автобуса. Преди 2 седмици, Иван Добрев, който е бранд мениджър в компанията, купи чисто нова рокля на една изискана дама, която без да види е седнала, най-вероятно върху лютеница. Много хора не могат да възприемат, че автобуса не е ресторант, нито е закусвалня. И срещам големи трудности. Шофьорите, колегите ми – също. Всички ние се чудим – напред ли да гледаме и да преценяваме пътната обстановка, или назад и да се борим с безобразното поведение на пътниците. Слава Богу, има решение. До 2-3 дни автобусите на „Юнион Ивкони” ще бъдат снабдени с камери. И тогава всеки пътник за всяко свое действие ще отговаря пред полицията. Това е добрата новина за всичките ми колеги. Всички искаме да има уют и комфорт, но оттук насетне всеки ще бъде отговорен”, разказа за в. „Вяра” Димитър Димитров.   Над 30 пътници го поздравиха на централна автогара и му благодариха за спокойствието, което им вдъхна по време на 7-часовото пътуване.  Междувременно, той сподели, че го чака голяма радост, която ще стане реалност всеки момент – на път е второто му внуче.

„Много се вълнувам, все за това мисля. Хем съм радостен, хем съм нетърпелив. Ще ставам за втори път дядо. Пожелавам дай боже всекиму”, допълни  Димитров, който работи като шофьор към „Юнион Ивкони” от година и половина. Той призна: „За мен е чест, че работя за компанията, начело с Ивайло Константинов. Получавам редовно заплатата си и съм доволен от отношението на бранд мениджър Иван Добрев”.