Дупнишкият архитект А. Велева следи за работата в жк „Бистрица“, ОбС – Дупница одобри заема от 1 млн. лв. за ремонта

Дупнишкият архитект Адриана Велева осъществява надзора по грандиозния ремонт в най- големия жилищен квартал на Дупница жк „Бистрица“. Това съобщи зам.- кметът по европроектите Красимир Георгиев по повод критиката на лидера на БСП Станислав Павлов, че е налице занижен контрол по обезопасяването на строителната площадка.

„Не се прави така. Колко коли пропаднаха в ямите? Има ли виновни, има ли глоби за изпълнителя? Кой ще понесе отговорността за големия хаос в квартала? Условията за безопасност не бяха спазени“, категоричен беше Станислав Павлов и добави: „В квартала има капани за хора и коли.“ Той визира два случая, при които в открити изкопи паднаха коли и хора. „Пиша ви 2 за мерки за безопасност“, каза още той.

Зам.- кметът Красимир Георгиев беше категоричен: „Снимките за пропаднали хора и коли са ваш евтин медиен пиар.“


Станислав Павлов

„Не сме бутали ние хората в ямите. Адмирации за спечеления проект за подмяната на водопровода и канализацията, но обезопасяването на района беше под всякаква критика“, каза още Павлов.

Темата беше повдигната по повод искането на общинската управа за кредит от фонд ФЛАГ от над 1 млн. лв., който ще се ползва за окончателното разплащане на проекта, а парите ще бъдат възстановени от Европейския съюз. Проектът за подмяна на водопровода и канализацията е на стойност 5 млн. лв.

Екскметът Пламен Соколов обяви: „Фирмата, която спечели обекта, не е от Дупница, но реалните изпълнители са дупничани от близката ромска махала над квартала.“

От кметската администрация са категорични, че изпълнението е перфектно, а че дупничани работят на обекта е похвално.

В крайна сметка всички общински съветници единодушно гласуваха за тегленето на кредита. Само Пламен Соколов го игра глуха опозиция  и гласува въздържал се.