Председателят на ОбС – Дупница, Емил Гущеров раздава прегръдки в ляво и в дясно, смотолеви: Не съм подсъдим

„Нито съм подсъдим, нито зная какво говорите. Измисляте си.“, това заяви председателят на ОбС – Дупница, Емил Гущеров на въпрос на „Вяра нюз“ до къде стигна делото срещу него и останалите директори на „Напоителни системи“. Както е известно тази година гръмна скандалът, че бордът на директорите на дружеството е обект на разследване по подозрение за източване на милиони левове.

От прессъобщение на прокуратурата стана ясно, че Емил Гущеров е обвивен в присвояване на 70 000 лв. Според информацията държавното обвинение проверява дали Гущеров е завишил заплатата си със задна дата. „Няма такова нещо. Не съм вземал пари, няма и дело, не съм се изправял пред съда и не зная до къде е стигнало делото в Софийска градска прокуратура.“, каза още той.

Според съобщението на прокуратурата повишаването на заплатите влиза в сила със задна дата от 2014 г. и продължава до миналата година.

„Нямам връчено обвинение, това са пълни измишльотини.“, отсече още ОбС шефът на днешната сесия.

Цяла Дупница се пита как Емил Гущеров от портиер на Братя Галеви, който следеше за пропусквателния режим в резиденцията им в Ресилово, направи такава светкавична кариера. Припомняме, че той за кратко беше и депутат, но се раздели с поста със скандал. Той и група депутати бяха подлъгани от мнима фирма да присъстват на презентация на суперскъпи телефони с обещание, че ще получат по един апарат като подарък.  Вместо на презентация, всички лакомници се оказаха под светлините на прожекторите на журналисти под прикритие.

Бойко Борисов

„Аз се срамувам от тяхното поведение. Казал съм им го лично и се надявам това да не се повтори“, заяви след скандала премиерът Борисов. На друг етап от политическата му кариера Гущеров беше изключен от партията лично от Бойко Борисов заради връзките му с Братя Галеви. В момента обаче политическата му кариера продължава с пълна пара, той е председател на Общинския съвет със заплата от 2000 лв. В момента дори се коментира, че Гущеров глади панталон за кмет на община Дупница.

Емил Гущеров полага цялото си изкуство, за да се сприятелява с всички общински съветници и в ляво, и в дясно. Камера на „Вяра нюз“ го улови в задушевен тайнствен разговор с екскмета Пламен Соколов. Двамата едва прикриха яростта си, че са засечени в такава приятелска обстановка. Пламен Соколов на теория е опозиция, но действията му говорят друго.