Костадин Костадинов посрещна мило кметът Методи Чимев пръв в залата

 

Лидерът на Обединен демократичен блок Костадин Костадинов, който люто се закани, че хвърля оставка като общински съветник на последната сесия преди ваканцията, се завърна в залата на Общинския съвет в Дупница ни лук ял, ни лук мирисал.

На първата сесия от новия политически сезон той побърза да посрещне с прегръдка кмета на Дупница Методи Чимев и допълнително скрепи дружбата си с управляващите от ГЕРБ като покани на кафе най- новия общински съветник Любомир Георгиев. Георгиев положи клетва на днешното заседание на местния парламент.

Ивайло Константинов и Емил Гущеров

„Не иска да коментирам какво съм казал на предишната сесия. Да, казах, че напускам Общинския съвет, че подавам оставка, депозирах я, но още се колебая. Тя е при председателя Емил Гущеров, не зная защо не я предложи за гласуване на днешната сесия. Може би, защото е извънредна и ще я гласуваме на редовната. Снощи ми се обади лидерът на ГЕРБ- Дупница Ивайло Константинов и ме помоли да не напускам общинския съвет. Еми, искат ме хората, полезен съм им.“, каза Костадинов. На въпрос на „Вяра нюз“ каква е разменната монета за тази дружба Костадинов отговори: „Всичко ми дават, всичко“ и се усмихна доволно и широко.

Костадинов отново беше най- активният на микрофона. Той дебело подчерта, че по предложение на кмета Методи Чимев се отпускат 20 000 лв. за сформирането на четири паралелки с по десетина деца включително в селата Самораново и Яхиново. После се опита да разплаче присъстващите с изявлението: „Уверявам ви, че догодина по това време ще гласуваме закриването на училищата в Самораново и Яхиново“. Лидерът на ОДБ все пак клъвна ГЕРБ С изявлението „Защо толкова сериозна докладна записка, зад която стои съдбата на две училища, се състои само от две страници?“ Костадинов посъветва общинската управа при изготвянето на визията за местното образование внимателно да анализират демографските процеси.

Кметът Методи Чимев заяви: „Ситуацията в цялата страна е тежка. Създаването на маломерни паралелки е единственият ход, защото иначе трябва да се пристъпи към сливане на класове. А това ще се отрази негативно на качеството на учебния процес.“ Маломерна паралелка ще има и в дупнишкото СУ „Св. Климент Охридски“. Новата директорка на школото Елена Лазова благодари за акуратността на общинската управа и съветниците и изрази задоволството си от разкриването на нова спортна паралелка за 8 клас, която стартира новата учебна година със 17 ученика при минимум от 18.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Коце,Коце улав си като куче….а па си алчен като евреин!!!…къде,че Одиш бе,безмонетник

Comments are closed.