“Рилски спортист” с нов трансферен удар, привлече Евгени Хаджирусев

Евгени Хаджирусев

Самоковци треснаха македонците от “Блокотехна”, без грешка са в контролите

Началото на мача между домакините и тима от Гевгелия

Активността на БК “Рилски спортист” на трансферния пазар няма край. След като привлече сенегалеца Усман Баро, американците Артър Едуардс, Джейлън Дженкинс и Тони Гуджино и 18-годишния талант от “Етър” Пламен Стефанов, сега клубът от Самоков се договори с един от най-талантливите състезатели на позицията разиграващ гард у нас – Евгени Хаджирусев.

193-сантиметровият баскетболист пристига в рилския град от друг участник в Националната баскетболна лига – “Берое”. С екипа на старозагорци Хаджирусев записа 22 мача във вътрешния шампионат със средни показатели от 7,7 точки и 2,4 асистенции. Интересното е, че освен на заралии 22-годишният играч е защитавал още цветовете и на три други родни отбора – “БУБА баскетбол”, “Левски” и “Дунав” (Русе).

“Няма как Дерек Райт да играе по 35 минути всеки мач и затова се радвам, че си осигурихме качествен плеймейкър”, доволен бе наставникът на “Рилецо” Людмил Хаджисотиров след сделката с Хаджирусев.

В същото време “Рилски спортист” взе и третата контрола в предсезонната си подготовка. Представителите на рилския град отнесоха с 87:76 стойностния тим на “Блокотехна” (Гевгелия) в “Арена Самоков”. Домакините решиха изхода на срещата още до почивката, оформяйки аванс от 16 пункта – 43:27. Най-резултатни за победителите бяха Златин Георгиев-Голди, Мартин Маринов и завърналият се за трети път в отбора Антъни Гуджино. Тримата реализираха по 11 точки. Още преди края на спаринга ръководствата на двата клуба се разбраха да изиграят още една проверка отново в Самоков.