Дупничани събраха на благотворителна вечер 790 лева в помощ на Илия Близнаков

Общо 790 лева бяха събрани на благотворителната вечер в сряда в помощ на бившия директор на училище „Св. Климент Охридски“ Илия Близнаков. Във фоайето на Дома на техниката бяха изложени за продажба в подкрепа на инициативата творби на художниците Драган Милев, Петя Константинова,  Ваня Стефанова, Силвия Павлова, Марияна Мирчева, Геновева Рогова, Галя Николова, Клементина Манчева, както и лампите на Николай Табаков. Фотографът Елена В. Кацарска пък дари за каузата изработена от нея огърлица от вълна. Директорът на Историческия музей Анелия Геренска прибави към благотворителната изложба снимки на стара Дупница и лично подкрепи инициативата като колега на училищния директор, който през 90-те години на миналия век работи и като уредник на музея.

Общественици и общински съветници също подпомогнаха тази вечер финансово Илия Близнаков. Учители от училище „Св. Климент Охридски“ обаче не дойдоха, заради което съорганизаторът на благотворителната кампания Ивайло Славов изрази разочарование. Имаше обаче ученици, което би зарадвало Близнаков повече.

На благотворителната вечер дойде съпругата на Илия Близнаков Десислава Василева и синът им Антоний. Тя благодари на всички, които станаха съпричастни към кампанията и помогнаха на съпруга й.

Продадени бяха четири картини и една лампа на обща стойност 580 лева. В кутията за дарения пък бяха събрани 210 лева. Непродадените творби пък ще бъдат изложени за продажба със същата цел в галерията на Николай Табаков в София.

Припомняме, че средствата са необходими за медицински изследвания, с които да бъде диагностициран Илия Близнаков. Лекарите вече 6-и месец не могат да открият причината за тежкото му състояние, а семейството му не може да се справи финансово.

„Кампанията на този етап приключи, тъй като са събрани достатъчно средства за предстоящите медицински прегледи и изследвания, а при необходимост, ще бъде възобновена“, уточни Николай Табаков. До края на седмицата той ще даде отчет на събраните средства.