“Рилецо” пак тресна “Блокотехна”, Маринчешки над всички с 14 точки

Плеймейкърът на самоковци Дерек Райт (вдясно) пази играч на македонците в момент от спаринга в "Арена Самоков".

Втора победа над македонците от “Блокотехна” записа тимът на “Рилски спортист”. След като тръшнаха съперника с 87:76 в първия мач в сряда, сега възпитаниците на Людмил Хаджисотиров стигнаха до успех със сходен резултат – 87:79. Играчите на двата тима се постараха доста и зарадваха зрителите по трибуните с красива и резултатна игра. Домакините започнаха много нахъсано срещата и набързо взеха преднина от 8-9 точки. Коравият състав от Гевгелия обаче не се даде и още до полувремето съкрати изоставането си на едва 3 пункта (45:48).

След почивката статуквото на паркета в “Арена Самоков” се запази, като и двата отбора не можаха да се откъснат в резултата.  Третият период завърши при 64:60 за самоковци, за да се стигне до крайното 87:79.

Най-резултатен за победителите бе намиращият се в отлична спортна форма Димитър Маринчешки. Роденият преди 28 години в столицата ас изпъкна с 14 точки. Новото попълнение Джейлън Дженкинс мушна 13 т., а сънародниците му Артър Едуардс и Антъни Гуджино добавиха по 11 пункта.

За “Блокотехна” над всички бе звездата Данило Миятович с 27 точки (включително 6 тройки от 8 опита), а 18 т. реализира Повилас Гайдис.

Васко ТОДОРОВ