Синята зона в Самоков превзе нови територии. „Нови маркировки, уведомяващи за наличието на „Синя зона”, изникнаха днес на ул. „Житна Чаршия” и на други две в центъра на Самоков.”, възмутиха се много жители на града. Не е ясно от кога влиза в сила платеното паркиране на тези места. Това обаче навлече главоболия на живущите, защото те не си представят как ще заплащат стотици левове на месец за паркомясто пред домовете си. В общината вече са постъпили множество писма, в които живущите молят за решение на проблема.

По този повод в групата „Забелязано в Самоков“ са публикувани множество коментари и снимки, с които самоковци  се „поздравяват“ за разширената синя зона. Самоковци смятат, че синята зона вече е с доста голяма площ и според тях платеното паркиране е новият начин да се бръкне по- дълбоко в джобовете им. Все пак има и шофьори, които изразяват одобрение към създаването на по-голяма синя зона, защото така според тях се гарантирал ред по улиците и паркингите.

„Дали това не се прави, за да се скътат пари? Сметнете – първоначалната инвестиция, поддръжка , после заплати, автомобили и какъв е приходът от тези 500 паркоместа? Какво отчитат в Общината?“, пита Костадин Шиков.

Росен Кичев споделя, че решението за синята зона е много добро, защото центърът е свободен за движение и паркиране. Крум Божилов се шегува с предположение, че властимащ от Самоков по този начин си стяга къщата в село Клисура.

„Айде, честито! Още сини зони, че кметът трябва къща не само в Гърция, а и в Бора Бора да си купи“ – сподели мнение Шиков във фейсбук.

 

4 КОМЕНТАРИ

 1. Ей, шопове, бащите Ви думкаха пеша от село до Самоков и обратно, а Вие искате с колите си да влезете в магазините и във всички институции. Много Ви се изнежиха крецалата, бе! Накатерили сте се на таратайки за по 250лв. и с тях искате да ми се качите на оная работа…Прав е кмета, аз не знам защо не Ви кара да лумкате пеша от Ярлово до Самоков и обратно, за да почнете да уважавате самоковци и законите!

 2. Съгласна съм с “децата на Самоков”, както и с това решение на общината. Центърът трябва да е макс.освободен от МПС, човек от магазин в магазин не може да влезе, без да си “изчисти” дрехите от някоя кола или да стане разноглед, кой от къде и накъде изскача. Само у нас, реално полезното за хората, ни пречи, да не говорим, какво ще правите, когато дойде време да ви спрат нафтовите. К. Шиков да отиде на мрънка на ББ, да оправи Самоков-Дупница, Самоков-Ихтиман и др.и др., а не да предлага локации на кмета.

 3. Лошото е само , че общината си остава най голямия работодател
  в Самоков !
  Проблема не е кой идва с кола до Самоков и кой не .
  Сигурен съм , че роднини на първия писател са ходили с каруци на Белчин Баня на времето, но там е нямало синя зона , така ,че не това е проблема.
  Нямат пари хората иначе ще си паркират където си искат!

 4. за тази синя зона требе да благодарите на васил зашкев и на петар гиоргиев не да плуете по кмета ного е лесно да сте граждани на самоков и за всичко давие виновен кмето

Comments are closed.