“Синя зона” в Самоков захапа още три улици, К. Шиков: Кметът трябва да си купи къща и в Бора Бора

Синята зона в Самоков превзе нови територии. „Нови маркировки, уведомяващи за наличието на „Синя зона”, изникнаха днес на ул. „Житна Чаршия” и на други две в центъра на Самоков.”, възмутиха се много жители на града. Не е ясно от кога влиза в сила платеното паркиране на тези места. Това обаче навлече главоболия на живущите, защото те не си представят как ще заплащат стотици левове на месец за паркомясто пред домовете си. В общината вече са постъпили множество писма, в които живущите молят за решение на проблема.

По този повод в групата „Забелязано в Самоков“ са публикувани множество коментари и снимки, с които самоковци  се „поздравяват“ за разширената синя зона. Самоковци смятат, че синята зона вече е с доста голяма площ и според тях платеното паркиране е новият начин да се бръкне по- дълбоко в джобовете им. Все пак има и шофьори, които изразяват одобрение към създаването на по-голяма синя зона, защото така според тях се гарантирал ред по улиците и паркингите.

„Дали това не се прави, за да се скътат пари? Сметнете – първоначалната инвестиция, поддръжка , после заплати, автомобили и какъв е приходът от тези 500 паркоместа? Какво отчитат в Общината?“, пита Костадин Шиков.

Росен Кичев споделя, че решението за синята зона е много добро, защото центърът е свободен за движение и паркиране. Крум Божилов се шегува с предположение, че властимащ от Самоков по този начин си стяга къщата в село Клисура.

„Айде, честито! Още сини зони, че кметът трябва къща не само в Гърция, а и в Бора Бора да си купи“ – сподели мнение Шиков във фейсбук.