Home Новини България Президентът Радев спъна смяната на министрите на Борисов

Президентът Радев спъна смяната на министрите на Борисов

Румен Радев

Президентът Румен Радев спъна промените в кабинета.

В началото на днешното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева информира, че все още не е постъпил указ от държавния глава за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Той е номиниран за вътрешен министър. Заради липсата на реакция от президента не може да се гласуват оставките и съответно новия състав на правителството.

Затова точката отпадна от дневния ред. Караянчева все пак успокои, че ако в рамките на днешния ден указът на Радев дойде в НС, смяната на министрите ще се гледа.

Според гербера и конституционалист Георги Марков няма проблем с липсата на указ от страна на президентството за освобождаването на главсека. Той предположи, че това е случайно.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров смята да пита президента умишлено ли бави указа каза на главсека.

Според Сидеров има умисъл в забавянето и пътуването в Рига не може да е пречка за държавния глава. За мен това не е много държавническо, коментира лидерът на Атака. Не трябва да има битка между институциите, отсече Сидеров. Припомняме, че трите министерски оставки – на регионалния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха поискани от премиера Борисов във връзка с трагичния инцидент с автобус край Своге, където загинаха 17 души, а много други бяха ранени.

От БСП поискаха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по темата излезе и държавният глава Румен Радев.

Като свидетели в Националната следствена служба бяха разпитани министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Светослав Глосов, заедно с още около 20 члена на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

error: Хубав ден :)