КРИБ застана зад Александър Манолев и поиска да стане министър на транспорта

От браншовата организация изпратиха открито писмо до премиера Борисов

 

От КРИБ обявиха, че не смятат, че Александър Манолев трябва да се оттегли от номинацията за министър на транспорта. Това става ясно от открито писмо на бизнес-организацията до премиера Бойко Борисов.

В подписаното писмо от Евгений Иванов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ се казва още, че Манолев има “изключителна експертна подготовка” и се настоява правителството да не се поддава на натиск от “съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията”. Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия, коментират още от КРИБ.

Както писахме, роденият в Петричко Манолев поиска вчера от премиера Бойко Борисов да оттегли номинацията ми за поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията”. Той мотивира искането си да не е министър на транспорта заради „съшити обвинения” и провокации срещу него.

Ето и пълния текст на писмото на КРИБ до премиера Борисов:

“УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев.

В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.

Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе.

Затова не считаме, че трябва да се подавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина.

Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия.