Коко Аджов донесе нов успех на “Рилски спортист” в ЮТЛ, самоковци влязоха в осмицата

И трима бранители трудно опазваха развихрилия се таран на самоковци Костадин Аджов.

“Рилски спортист” затвърди възходящото си представяне в Югозападната трета лига с успех 1:0 при домакинството си на “Спортист”. В герой на мача се превърна таранът Костадин Аджов, реализирал единственото попадение след едва 5 мин игра. Това бе трети гол за Коко от началото на сезона, с което той се превърна в топ реализатор на своите.

Двубоят на ст. “Искър”  започна с натиск на “оранжевите” и логично още в 5-ата мин те поведоха в резултата. Младоженецът Аджов получи страхотен пас в дълбочина, напредна в полето на гостите и с прецизен шут по земя препарира стража на свогенци. Коко можеше отново да запише името си сред голмайсторите и в средата на полувремето, ала не успя сам срещу вратаря Стоянов. Именно последният се превърна в герой за “Спортист”, отразявайки канонада от изстрели между 35-ата и 45-ата мин.

Ситуацията на терена се промени с началото на втората част. Гостите от Искърското дефиле погледнаха по-смело и трайно се настаниха в половината на своя съперник. Чисти положения пред вратаря Бонев обаче липсваха и “скиорите” с лекота запазиха минималната си преднина, стигайки до 3-ия си успех в първенството. Благодарение на спечелените 3 пункта “Рилецо” се изкачи до 8-ата позиция в подреждането с актив от 11 точки.

В следващия кръг представителите на рилския град имат тежка визита на “Миньор”. Регионалното дерби е навръх Деня на независимостта – 22 септември, от 17.00 ч. на Стадиона на мира в Перник.

Васко ТОДОРОВ