“Марек” и “Миньор” (Перник) направиха реми 1:1 на „Бончук“

Отборите на “Марек” и “Миньор” направиха безлично реми 1:1 пред стотина зрители на стадион “Бончук” в Дупница. От ремито по-недоволни могат да бъдат перничани, който вече изостават на единадесет точки от лидера в класирането “Хебър”, и за шеста поредна година с лека ръка  провалят кампанията си в Югозападната трета лига.

Срещата между  дупничани и “чуковете” започна с гол от съблекалнята, след като във 2-ата минута Даниел Георгиев  с далечен пас изведе на стрелкова позиция Димитър Владимиров, който прехвърли вратаря Даниел Леонтиев за 1:0. След гола домакините продължиха да натискат, но до покачване на резултата не можаха да достигнат, заради пропуските на Йорданов и Дани Георгиев. В 30-ата минута срещата бе прекъсната за кратко, за да може двата отбора да пият вода и да си отдъхнат на топлото време. После инициативата взеха перничани. В 38-ата минута халфът на гостите Иво Иванов влезе на скорост в наказателното  поле на домакините, където бе задържан от Арсов, за което главният рефер даде дузпа. Зад топката застана потърпевшият, който шутира силно в обратния ъгъл на вратаря Костадин Гоцев за 1:1. През второто полувреме двата състава хвърлиха много сили в средата на терена, като чакаха някой от противниковите футболисти да сгреши  и да накажат грешката му, но това не стана до края на двубоя.

Срещата между “Марек и “Миньор” бе изгледана от цялото ръководство на перничани, начело с новия президент Ангел Христов  и  изпълнителния директор Георги Славчев.

Румен Станишев