„Пирин“ разгроми с 3:0 „Струмска слава“ в Благоевград, Влади Златинов с хеттрик

Отборът на „Пирин“ (Благоевград) победи с класически резултат от 3:0 гостите си от „Струмска слава“ (Радомир). Орлетата бяха безапелационно по-добрият отбор на терена и заслужено се поздравиха с нови три точки. Над всички в мача бе авторът на хеттрик Владислав Златинов.

Срещата започна отлично за зелените, като още в 12-ата минута Златинов се възползва от отлична атака по фланга и бе безпогрешен.

Отново той бе точен от дузпа в 27-ата минута. Пиринци играеха силно в предни позиции и създадоха още куп положения.

През втората част гостите се опитаха да играят по-агресивно в предни позиции, но „орлетата“ дебнеха на контраатака. При едно такова положение Златинов залъга куп защитници и успя да вкара третия си гол в средата на втората част.

Следващият мач на „Пирин“ е в петък, когато зелените гостуват на „Литекс“ в Ловеч. За първи път от два месеца насам титуляр за „Пирин“ започна Евгени Тунтев и за първи път от месец март насам в игра влезе Димитър Благов, който бе с положителна допинг проба от мача с ЦСКА-София в елита.

„Пирин“: Яначков, Попев, Тунтев, Смилков, Митрев, Костадинов, Траянов, Любомиров, Георгиев, Кръстев и Златинов/Благов, Георгиев и Бастунов.