Юношите на „Пирин“ победиха „Лудогорец“ в Разград с гол на Иван Атанасов

„Пирин“ (Благоевград)

Отборът на „Лудогорец“ загуби у дома от „Пирин“ (Благоевград) с 0:1. Мачът бе от VI-ия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 19 години се игра на един от терените в комплекса „Гнездо на орли”. Това бе и голямата изненада на кръга. Победата бе и четвърта поред за юношите на Васил Петров, а загубата бе първа за „Лудогорец“ в новия сезон.

„Пирин“ поведе в 11-ата минута с гол на Иван Атанасов. Три минути по-късно Асен Крушовски бе изгонен с директен червен картон. От ръководството на „Пирин“ ще пуснат жалба срещу съдийството на Мартин Великов и отсъждането за червения картон на Крушовски.

В началото на първото полувреме Станислав Вълчев удари греда за домакините.След гола нападателят на „Лудогорец“ Георги Бабалиев пропусна на празна врата. Добра ситуация имаше и пред Николай Томов. През втората част най-изгодните положения за разградчани се откриха пред Хюсеин Хюсеинов и Георги Бабалиев. Въпреки че останаха в намален състав, играчите на „Пирин“ удържаха аванса си до края.

В Дупница пък юношите старша възраст на „Черно море“ записаха разгромен успех в Елитната група до 19 години. срещу тима на „Марек“ (Дупница) като гости със 7:0.

В класирането „Пирин“ се изкачи на 5-то място с 12 точки, а „Лудогорец“ вече е 3-ти с 15 пункта. В класирането „моряците“ са на 2-ро място с актив от 5 победи и 15 точки, а „Марек“ е на 14-а позиция с 3 точки.