Трагедия: Намериха мъртво в асансьор 10- годишно момче в Кюстендил навръх първия учебен ден

Четвъртокласникът пътувал сам с велосипеда си, отивал на частен урок при преподавателката си

Александър Величков

Краси Ценкова

 

Десетгодишно дете почина навръх първия учебен ден в Кюстендил. Това съобщи директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев” д-р Александър Величков.

Момчето е било намерено в асансьор в блок 3А на квартал „Запад” в града. Лекарският екип, пристигнал на място, е установил смъртта на детето. Въпреки това то е било транспортирано в болницата, където  повече от един час лекари са го интубирали, в опит да го върнат към живота. За съжаление усилията на лекарите са се оказали без резултат, каза д-р Величков.

Причините и обстоятелствата за смъртта на детето не са известни. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, каза още директорът на здравното заведение.

От полицията в Кюстендил казаха, че няма данни за насилствена смърт. Екип на полицията е обслужил местопроизшествието веднага след получения сигнал от болницата. Снети са и свидетелски показания. Последвал е оглед от дежурна полицейска група на място и е установено, че детето е пътувало само в асансьора с велосипеда си, който най- вероятно го е затиснал и задушил фатално. Живееща във входа жена е чула викове, минути след като асансьорът е тръгнал. Тя е подала сигнала и в ЦСМП снощи в 19.30 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил,  уведомен е дежурен прокурор.

От там допълниха, че детето не е живеело в блока, в който е станал инцидента, каза Катя Табачка, говорител на ОДМВР.

По информация на Вяра Нюз, момчето е четвъртокласник в ОУ “Св.св. Кирил и Методий”. Той отивал на частен урок във фаталния блок, където живеела преподавателката му.

 

 

снимка

 

1 – блок 3А в Кюстендил