Петър Басмата бута бившия кмет на Кладници за лидерският кмет на СДС в Перник срещу Адриан Симеонов – Вурнята

Бившият кмет на село Кладница Красимир Трайков се бори тази вечер за  лидерския пост СДС с Адриан Симеонов – Вурнята, съобщиха членове на СДС. Адриян е син на зам. председателя на Общински съвет Перник Мариана Маринова и шефът на Бърза помощ в Перник Валери Симеонов. Те са дългогодишни представители на партия ДСБ в града. В средите около Адриан Симеонов Вурнята се говори, че лично пернишкият богаташ Стойков – Батко се е застъпил зад него. Трайков пък еподкрепен от пернишкия бизнесмен Петър Басмаджиев.

“Не съм член на СДС, не знам за какво говорите, не съм на събрание тази вечер, ще питам какво е станало и защо е замесено моето име, аз не бутам никого за председател.”- заяви за ВЯРА НЮЗ Петър Басмаджиев.

Резултатите от изборното събрание не бяха обявени.

Басмаджиев е един от най- известните бзнесмени в Перник. Има над 10 фирми, сред който  ФОРТУНА-БП – БАСМАДЖИЕВ,ПАВЛОВ С-ИЕ СД, МАРКАСТА ООД, ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ МИНЬОР АД, ФОРТУНА – 21 ЕООД АЙ ПИ ДЖИ ЕООД, ГРАОВО ООД, АН ПИ ООД,  и др.

Една от фирмите е на “червено” в НАП с 140 166,00 лв. BGN данни валидни към 28.02.2018 , фирмата е въведена в списъка на НАП през  2011г.

Без участие в политиката, няма бизнес в България, затова сега ще драпат яко, за да влязат във властта и да оправят фирмите си, едва ли ще е за друго, звъняха на редакционните телефони жители на Перник. Басмаджиев е агент на Държавна сигурност с псевдоним Васко.

През 2008 г. неизвестни апаши потрошиха червеното БМВ на представителя на община Перник в акционерното дружество на ПФК “Миньор” АД Петър Басмаджиев. Луксозното немско возило е било паркирано на улица “Черешово топче”, където майката на Басмаджиев има два апартамента. Апашите счупили едно от страничните стъкла и забили кирка в покрива на луксозното возило, след което напуснали местопрестъплението.
Причината за вандалската постъпка или работни версии не бяха оповестени официално. От полицията съобщиха, че бизнесменът, който е много близък с екскметицата Антоанета Георгиева, е отказал съдействие на органите на реда. Според коментарите на перничани кирките са отмъщение или показно предупреждение за нещо. “Това е знак към Басмаджиев да се оттегли от ръководството на футболния клуб”, бе една от най-сериозните версии в градската мълва.

Адриан Симеонов е председател на СДС –Перник от април месец. Адриан Симеонов беше изключен от ДСБ заедно с д-р Павлов и д-р Маринова в края на миналата година. Причината беше, че тройката се яви на избори, регистрирани от друг съюз.

Адриан Валериев Симеонов  беше втори в листата на Коалицията „Демократи за силна България”-„Български демократически форум” в парламентарни избори. Роден е на 11.06.1984 г.  Завършил е медицина в Плевен. Семеен, баща на две момченца. Съпругата му е лекар.