Сашо Студента от Дупница ще става траурен бос, търси къде да приюти бизнеса си, удари на камък за Чепкалото и в жк “Бистрица”

Известният дупнишкия ресторантьор Александър Здравков, известен с прякора Студента, иска да отвори траурна агенция. Здравков, който има здрав бизнес нюх, върти автокъщи и ресторант на изхода на Дупница, е усетил, че в бизнеса със смъртта има много хляб. Между 5 и 10 човека издъхват всеки ден из Дупнишко, сочат статистиките. „Сашо Студента се опита да закупи едно много апетитно място в центъра на жк „Бистрица”, точно до супермаркета, но не успя да се договори със собственика Ботьо Бельов. Явно много пари му поиска. Сашо знае какво иска, знае какво търси и е готов да даде реална цена. Наскоро игра и на търг за Чепкалото на ул. „Венелин” в Дупница, но не успя да се пребори. Ако има някой, който иска да продаде имот в централна градска част на Дупница, Сашо ще го купи веднага.”, разказаха близки до бизнесмена. Александър Здравков е много колоритен, преди около 5 години той изтърва нервите си и в словесен спор и заплаши уж с убийство лидерите на Мария Капон. Председателят на Единна народна партия в Бобов дол Петър Василев внесе жалба в полицията срещу Сашо С Студента, но дежурният не му е прие. Василев и лидерът на ЕНП в Дупница Олег Георгиев продават коли втора ръка в Дупница и в продължение на половин години въртели бизнеса си на площ на Студента. После намерили по- евтин терен и се изнесли. Това предизвикало гнева на Сашо. Пред „Вяра” Сашо Студента беше категоричен: “Само напсувах Петър Василев, нямам намерение да си цапам ръцете. Изнесоха се без предупреждение, даже не си пратиха тока, а тръгнали да оправят съдбите на народа и се регистрират през половин година от партия в партия.” А Петър Василев е вечният кандидат за кмет на Бобов дол. В изборния ден той получава само един глас- своя.

“Пак купиха избирателната комисия, пак си купиха кметския пост.”- е простото му обяснение за иронията на съдбата.

Авторски права

Съдържанието на https://viaranews.com/ e под закрила на Закона за авторското право. Всички регионални статии, репортажи, интервюта и други текстови материали от Югозападна България, публикувани в сайта. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на линк към https://viaranews.com/.