Камионите с въглища от мините в Бобов дол за ТЕЦ-а няма да минават по Бабински рид, гл. инженер В. Георгиев: Има опасност да падне мостът над р. Връчва

Кметът Елза Величкова (първата вдясно) заяви, че застава зад потърпевшите.

Николай Илиев призова: Има забрана за коли над 20 тона, пишете протестни писма до АПИ, МВР…

Кметът Елза Величкова: Протестирайте на улицата, с вас сме

Пиарът Валери Радлев разкри: Ковачки е купил жепето в Дупница, държавата трябва да се намеси

 

Камионите с въглища от мините в Бобов дол за ТЕЦ-а в Големо село няма да минават по полския път, част от който е на т.нар. Бабински рид.

На заседанието си в четвъртък Общинският съвет (ОбС) не разреши тежкотоварните коли от „Въгледобив Бобов дол“ до ТЕЦ “Бобов дол“ да се движат през общински имоти, представляващи полски път, минаващ през землищата на град Бобов дол и селата Бабино, Мламолово, Мало село, Долистово и Големо село. Съветниците не дадоха съгласие „Въгледобив Бобов дол“ да ползва този път, тъй като в маршрута са улиците „Георги Димитров” и „Негулица” в Бобов дол и живеещите там са против преминаването на 70-тонните камиони, които рушат къщите им.

Валери Георгиев посочи, че движението на тежки коли ще събори моста над р. Връчва.

Предложението на кмета Елза Величкова, внесено по искане на управителя на мините Харалампи Златанов, да им бъде предложено алтернативно трасе за преминаване на тежките машини, б

Валери Радлев

е отхвърлено с 4 гласа „против”, 4 „въздържал се” и един „за”, като от сесията отсъстваха 4-ма съветници. „Против” бяха зам.-председателката на местния парламент Елеонора Христова от БСП, Борис Дашков и Десислава Александрова от ГЕРБ и Илиян Илиев от БДЦ. „Въздържал се” бяха гласовете на представителите на БДЦ Ангел Дивячки, Антоанета Плачкова и Денислав Димитров и на Катя Цветанова (БСП). „За” гласува председателят на местния парламент Красимир Чаврагански (БДЦ).

Подробности в печатното издание