Обявиха нов конкурс за директор на Природоматематическата гимназия в Кюстендил, първият се провали

Радостина Новакова

Две професионални гимназии в Дупница също търсят новите си директори, изисква се минимум 5 години учителски стаж

 

Три учебни заведения на територията на Кюстендилска област търсят директори. Това става ясно от страницата на РУО- Кюстендил, където е публикуван конкурс за тази длъжност, подписан със заповед от началника на РУО-Кюстендил Радостина Новакова.

Става дума за Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, както и за две училища в Дупница – Професионална гимназия по облекло и стопанско управление и Професионална гимназия по транспорт.

Срок за подаване на документи: до 29.10.2018 г. включително. Конкурсите ще се проведат в 3 етапа – допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю. Кандидатите трябва да имат поне 5 години учителски стаж.

Ще припомним, че още през месец април за кюстендилската ПМГ бе обявен конкурс за директор, но до такъв така и не се стигна, тъй като липсваха кандидати за поста.

Екатерина Паскалева към момента е назначена за временно изпълняваща длъжността директор на елитното учебно заведение. Тя е била директор на ПМГ 20 години – от 1988 до 2008 г. Временното назначаване бе продиктувано от факта, че досегашният директор на ПМГ Ани Кюркчиева, която наследи Паскалева преди 10 години на поста, подаде молба за освобождаване по взаимно съгласие до началника на РУО, като мотивите й така и не станаха известни.