Михаил Илков „удави” конкуренцията в Кюстендил, спечели 2500 лв. за 41 кг шаран

Победителят Михаил Илков с поредния уловен шаран

Евгени Милев, Аркадий Райчин и Антон Миленов сред призьорите, 32-ма майстори мериха сили на турнира по риболов на щека

38-годишният Михаил Илков разби конкуренцията си на първия полуфинал на турнира по риболов на щека на водоем край Кюстендил.

Четиримата най-добри на турнира по риболов на щека

Софиянецът буквално изби рибата, след като закачи на стръвта впечатляващите 40,610 кг шаран. Победата бе оценен по достойнство от признание и овации на неговите съперници. Илков даде голяма заявка за крайната победа от двата полуфинала и паричната награда от 2500 лв. от общия награден фонд, който за надпреварата бе 5000 лв.

32-ма състезатели от страната си оспорваха призовите места, като водоемът „Арена Митерсон” край Кюстендил бе разделен на 4 сектора по 8 състезатели, които в продължение на 5 часа търпеливо чакаха шараните да клъвнат.

На почетната стълбичка се качиха още Евгени Милев от Пловдив, който с 25,420 кг се нареди втори. Трети и четвърти се класираха Аркадий Райчин с 18,320 кг и Антон Миленов със 17,050 кг.

32-ма майстори на щеката си пробваха късмета.

Вторият полуфинал на турнира по риболов на щека МИТЕРСОН МАНИЯ, в който отново ще спорят 32-ма състезатели, ще се проведе на 7 октомври. Регламентът предвижда от всеки полуфинал за финала да се класират първите 16 състезатели. Финалът ще бъде в два манша на 13 и 14 октомври.

Всеки улов бе щателно премерен.

Собственикът и организатор на турнира Димитър Петров- Шивача сподели, че надпреварата е минала на високо ниво и изрази задоволство от нивото на конкуренция.