Кралицата на киселото мляко Любослава Аспарухова от Благоевград: Ще следвам китайска филология, нямам гадже

Не обичам голотата и пошлостта, признава 17-годишната красавица

 

17-годишната Любослава Аспарухова от Благоевград влага спечелените 3000 лв. от титлата „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко 2018“ в образование и екскурзии. Ето какво още призна чаровната благоевградчанка, след като спечели короната:

– Любослава, преди дни станахте победителка в конкурса „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко“. Как решихте да се запишете за участие в тази нестандартна надпревара?

– Стана съвсем случайно. Разбрах за фестивала и конкурса от социалните мрежи, където се рекламираше. Стори ми се добре да се запиша, защото ми хареса идеята. Другата причина е, че няма голотии и пошлост в целия конкурс, което също ме спечели. Реших да опитам на шега. Заинтригува ме, че конкурсът е организиран от китайци, а след като завърша гимназия, мисля да следвам китайска филология в Софийския университет.

– С колко други кандидатки се състезавахте?

– Имаше 16 момичета, а няколко седмици преди конкурса ни започнаха репетициите.

– Какви бяха етапите, през които преминахте, за да достигнете до победата?

– Преминахме през три тура. На първия бяхме с носии, на втория – с дънки и тениска, а в третия етап бяхме с вечерни рокли.

– Как бяхте приета от съучениците си и приятелите си, след като спечелихте конкурса?

– Всички ме подкрепяха. Родителите и приятелите бяха от самото началото до мен, още когато реших да се запиша за участие. Приеха го нормално, радваха се за мен. Не е имало както в много случаи хора на нашата възраст да изпитват някаква омраза и завист. Не съм забелязала досега подобно нещо.

– Спечелихте и парична награда от 3000 лв. Как и в какво смятате да вложите сумата?

Подробности в печатното издание