Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова

Виктория Маринова

В Русе, където е извършено престъплението, са вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров

 

Все още няма заподозрян за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе.

Тялото на 30-годишната жена беше намерено на брега на Дунав в събота. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Почти всеки ден Маринова е бягала край Дунав. Пред приятели казала в събота, че отива там, за да тренира за кроса в резервата „Сребърна”. След няколко часа близките й започват да я търсят, но телефонът й бил изключен. Малко след 14 ч. случаен минувач подава сигнал за петна от кръв и необичайни предмети.

Огледите, разпитите и претърсванията продължават и днес.

Тази вечер в памет на журналистката се организират бдения в Русе, Стара Загора, Пловдив и София. В столицата то започва в 18,30 ч. на площад „Света Неделя”.

В Русе днес пристигнаха вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров. Те ще присъстват на съвещанието в областната дирекция на МВР.

От полицията обявиха още вчера, че се работи по всички версии.

„Проверяваме лица от контингента, които са склонни към извършване на такива престъпления, продължаваме установяването на лица, които евентуално да са свидетели на факти и обстоятелства”, каза комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР в Русе.

Кметът на Русе Пламен Стоилов призова гражданите за съдействие.

„Извършителят, колкото и да е нагъл, колкото и да е брутален, значи той е човек. Той контактува, той говори с някого, той вероятно има някакви белези от тая борба, която се е водила. Той ще каже някъде нещо, някой ще го види, някой ще го чуе. Значи нека всички граждани, които имат информация, която може да бъде полезна по случая, да търсят органите на МВР”, апелира Стоилов.

Общината ще търси вариант за снабдяването на кея с видеонаблюдение.