Нападателят на Кърналово Красимир Кадиев влезе в ролята на вратар, футболистите на „Струма” ги биха с 5:3

Първи откриха резултата гостите в 5-ата минута с попадение на Алек Цеков

 

Футболистите на „Струма” (Марикостиново) и „Огражденец” (Кърналово) направиха голово шоу за зрителите в мач от 4-тия кръг за първенството на областна група „Струма-2”. Първи откриха резултата гостите в 5-ата минута. Младият вратар Мариян Бъчваров след върната топка към него тръгна да лъже нападателя на гостите, но Алек Цеков открадна кълбото и го насочи във вратата за 0:1. В 16-ата минута след атака по десния фланг на Мариян Терзиев последва директен обстрел, вратарят на гостите Красимир Кадиев изби и в добавката народният певец Карамфил Божиков опъна мрежата за 1:1. По фланговете Димитър Беков и Георги Бъчваров правеха интересни атаки пред вратата на гостите и това даде своя положителен резултат в 31-вата минута. Тогава след атака отдясно на Димитър Беков последва центриране в наказателното поле на „Огражденец” и там с крак Йордан Бербатов промуши топката в долния десен ъгъл за 2:1. Радостта на футболистите от Марикостиново бе кратка, след като допуснаха ново попадение в собствената си врата. В 42-рата минута защитникът на домакините Кирил Митрев насочи топкта към Ивайло Хаджигаев, но тя бе пресечена от Атанас Дойчинов, който сам срещу вратаря Мариян Бъчваров не сгреши за 2:2.
След почивката първи вкараха гол футболистите на гостите. В 54-тата минута Веселин Найденов от десетина метра със страхотен шут изпрати топката в долния ляв ъгъл на Красимир Кадиев за 3:2. В 58-ата минута Атанас Дойчинов бе изведен майсторски в наказателното поле на домакините и сам срещу вратаря им изравни 3:3. Йордан Терзиев насочи топката към свободния Методи Киричков и той от около 10 метра я изпрати в долния ляв ъгъл за 4:3. В 71-вата минута Йордан Бербатов от 25-26 метра прехвърли вратаря на гостите Красимир Кадиев и резултатът стана 5:3. До края на срещата най-сериозното голово положение бе на Марин Георгиев, който отблизо изпрати топката покрай вратаря на гостите, но притичалият защитник изби кълбото от голлинията.
След мача наставникът на „Струма” Атанас Терзиев изрази задоволство от победата. „Играхме без титулярите Георги Каракашев и Аспарух Аспарухов, които бяха заети служебно. Венци Митрев се включи в средата на първото полувреме, а Марин Георгиев – по средата на второто. Невероятни пропуски направиха Карамфил Божиков, Мариян Терзиев и Методи Киричков. Следващият ни мач по програма е срещу „Ураган” (Михнево).”
Кметът на Кърналово Стоян Бойчев даде много добра оценка за мача. „Нашите момчета са млади и неопитни, но въпреки всичко се стараеха. Най-добрият ни нападател Красимир Кадиев по принуда застана под рамката на вратата поради липса на човек на този пост. Въпреки това той се справи много добре и спаси доста удари от страна на футболистите на домакините. Следващият ни мач е срещу „Локомотив” (Генерал Тодоров).”