Петричкият футболист Любомир Граминов вкара гол още в третата минута за победата на националите аматьори над Уелс

Запро Динев от Петрич също отбеляза гол, изработи и дузпа

Аматьорският национален отбор по футбол победи тима от Уелс с 5:2 във втория си мач от евроквалификациите, който бе изигран на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. Още в 3-тата минута петричкият футболист Любомир Граминов след центриране от ъглов удар отдясно изпрати от воле топката неспасяемо в близкия ъгъл за 1:0. В 16-ата минута отборът на Уелс се възползва от отсъствието на Боян Стойнев, потърсил лекарска помощ, и при бърза атака изравни за 1:1. Две минути по-късно петричанинът Марти Таушанов изскочи сам срещу вратаря на Уелс, но той изби по невероятен начин насочената топка. В 22-рата минута третият петричанин Запро Динев центрира остро топката в наказателното поле на Уелс и тя се отклони за 2:1. В 40-ата минута Цветелин Цаковски бе изведен по невероятен начин от Петър Казаков и пусна топката покрай вратаря на Уелс за 3:1.
През втората част на срещата далеч по-добрият отбор на терена бе българският. В 61-вата минута Запро Динев бе спънат в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа, която Петър Казаков превърна в гол за 4:1. В 74-тата минута отборът на Уелс също от дузпа успя да намали резултата на 4:2. В самия край на срещата след центриране от фаул в наказателното поле на Уелс Альоша Илиев укроти кълбото от въздуха и от 7-8 метра опъна мрежата зад стража на Уелс за 5:2.
Селекционерът на националния отбор за аматьори Красимир Манолов изрази задоволство от играта на своите възпитаници, като остана възхитен от старанието на тримата петрички футболисти, които са с основна заслуга за втората победа. В момента аматьорският национален отбор на България и този на Турция имат по 6 точки и в сряда на стадион „Трейс Арена” в Стара Загора победителят от този двубой ще оглави таблицата в групата.