Певицата Даниан спечели първите места в конкурса за изпълнител и нова авторска песен на „Златен кестен” в Петрич

Димитър Бръчков отбеляза, че емблематичният за Петрич фестивал е вдъхновил много млади хора.

Приз „Евтим Евтимов“ за най-добър текст получи Ивайло Герасимов и песента „Лято“

Хиляди петричани и гости на града изпълниха градския площад за 24-тото издание на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ в двете фестивални вечери.

Ивайло Герасимов

12 изпълнители от България, Македония, Сърбия и Албания излязоха на сцената в Петрич в конкурс за нова популярна песен и конкурс за изпълнител на Международния музикален фестивал „Златен кестен“. Жури в състав Петко Петков, Йордан Георгиев и Валери Яворов оцени текстовете, изпълненията и сценичното поведение на участниците.

В конкурса за изпълнител класирането се подреди: първа награда за певицата Даниан; второ място за трио „Джентълмен“; трето място за Антония Маркова. В конкурса за нова популярна песен първата награда беше присъдена отново на изпълнителката Даниан и нейната песен „Ти и аз“. Втора награда за Маргарита Хранова и песента „Когато“. Трета награда за Бонимир Бонев и песента „Нещо на испански“. Присъдени на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ бяха и три специални награди. Приз за сценично излъчване беше присъден на изпълнителя Огнен от съседна Македония. Приз „Евтим Евтимов“ за най-добър текст получи Ивайло Герасимов и песента „Лято“. „Поклон пред великия Евтим Евтимов! Благодаря за музиката и аранжимента на Иван Йосифов. Благодаря за текста на Христина Димова. Благодаря на журито, на организаторите и на община Петрич”. Бъдете здрави, обичани и благословени!”, каза Герасимов. Наградата на НЧ „Братя Миладинови-1914“ – Петрич заслужи група „Рефлекшън“ с песента „Не е късно“. В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков отбеляза, че емблематичният за Петрич фестивал, който е придобил и международна популярност, тази година отново е вдъхновяваща трибуна за млади, талантливи и амбициозни изпълнители. „Тази сцена посрещна цвета на съвременната музика и това е огромна чест за всички нас като домакини“, обобщи Димитър Бръчков. Гостуващи изпълнители на сцената на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ бяха: DJ Таркан, Pavel&Venci Venc, балет “НОВА“, Симеон Коруновски, Томислава, Яница, Диона, 4MAGIC, Маги Джанаварова, Неделяна Христова, Валентина Александрова. Организатори на фестивала са община Петрич и НЧ „Братя Миладинови -1914“.