Треньорът на футболистите от Сапарева баня Атанас Стоилов: Дай, Боже, късметът да се върне при нас, дано успеем в Петрич

Атанас Стоилов

Старши треньорът на футболния „Германея” (Сапарева баня) Атанас Стоилов начерта какви мерки ще вземе за излизане от моментната криза преди мача от 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в събота срещу мъжкия отбор на ОФК „Беласица”.
”Германея” оцеля в групата през изминалото първенство в самия край срещу „Пирин” (Гоце Делчев). Отборът тръгна с победа като гост срещу един от силните отбори – „Банско”, победи като домакини „Ботев” (Ихтиман), загуби катастрофално от „Чавдар” (Етрополе) със 7:0. Последваха отново две поредни победи като домакини срещу „Надежда” с 3:0 и като гости с 2:1 в Кюстендил. Голямото дерби срещу „Оборище” завърши наравно, но вече четвърти мач са без спечелена точка, претърпявайки загуби от „Марек” и „Пирин” (Разлог) като домакини и „Вихрен” и „Рилски спортист” като гости. Ето ккаво отговори Стоилов на въпрос на какво се дължи това:
„В Банско играхме на много високо равнище и съвсем заслужено се поздравихме с победа. Срещу „Чавдар” (Етрополе), колкото и наивно да е оправданието ми, не можахме да реализираме създадените голови положения, а домакините успяха абсолютно всички. Последваха мерки и постигнахме две поредни победи и едно равенство. Явно това ни даде прекалено самочувствие и ние смятахме, че ще излезем с чест срещу „Вихрен”, но това не се случи в Сандански. Срещу „Марек” изиграхме най-слабия си мач, като с нищо не ни превъзхождаха и домакините, но дузпата реши всичко. В последния ни мач срещу „Пирин” (Разлог) липсата на спортно щастие се оказа фатална. Кристиян Петров, Пол Отофе, Георги Младенов, Милен Иванов и Калоян Йосифов като по чудо не изпратиха топката в мрежата на вратаря на „Пирин” (Разлог). В същия момент първият гол в нашата врата бе отбелязан, след като наш защитник отклони топката в гредата и от гърба на вратаря се спря в мрежата и фатална втора грешка няколко минути преди края на срещата отново от защитата и така претърпяхме поредната си загуба. В този мач резултатът е нереален. Надявам се късметът да се върне при нас. Няма да ни бъде леко на стадиона в Първомай срещу отбора на „Беласица”, който спечели точка в изминалия кръг срещу „Миньор” (Перник) като гост. Очаквам в събота да направим един добър и успешен мач срещу „Беласица” (Петрич)”.