Общинските съветници в Дупница дадоха звание „Почетен гражданин” на Найден Найденов, Алцек Мишев и Олег Шереметиев

Кметът Чимев: Дупничани поставиха началото на европейски път на България

Треньорът на волейболния отбор „Марек Юнион-Ивкони” Найден Найденов, световноизвестният художник Алцек Мишев и дългогодишният директор на Професионалната гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов” (по-известна като Механотехникума) Олег Шереметиев вече са почетни граждани на Дупница.

Новите носители на почетния знак на града, наградени за високи постижения или цялостна, високопрофесионална дейност в областта на просветата, са бившите преподаватели в гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов” Пенчо Банев и Иван Йорданов, бившият директор на Софийската математическа гимназия Антоний Стоянов,  председателят на местното Дружество на армъните Никола Костов и Теодора Динева – световен шампион в индивидуалното Световно първенство по баскетбол за девойки в Индонезия, сектор „Стрелба в кош”, два пъти национален шампион, няколко пъти сребърна медалистка, дългогодишен капитан на националния отбор по баскетбол – девойки, която в момента играе в националния отбор на България – жени.

Високите отличия бяха връчени на тържествената сесия на Общинския съвет за празника на града от кмета Методи Чимев след единодушно гласуване от общинските съветници на докладни записки, внесени от председателя Емил Гущеров.

 

Наградата на Найден Найденов получи Виктор Карагьозов – настоящият треньор на „Марек Юнион-Ивкони”.

 

 

Подробности в печатното издание