Хората с увреждания на София Сотирова от Самоков посрещнаха гости от Перник с питка и здравец

Анита Тараланова: Ние нямаме помещение, в което да се събираме

Хората с увреждания от Самоков посрещнаха скъпи приятели и гости от Перник. В рилския град дойдоха група от мъже и жени с неостаряващ дух от Регионалната организация на хората с увреждания от Перник, водени от председателя Анита Тараланска.

Гостите бяха посрещнати с вкусна питка, китка здравец и с по едно магнитче за спомен. След това ръководителката на самоковския клуб на хората с увреждания София Сотирова направи кратко представяне на дейността му.

Към момента в организацията членуват почти 400 човека. Има създаден и певчески хор, ръководен от доайена Борис Стрински със звънкото планинско име „Еделвайс”. Хористите с желание и охота се включват в различни изяви – фестивала „Бялата порта на Рила” и други в Самоков и извън града. Точно от Перник дойде и последното признание за положените труд и усилия – спечеленият златен медал от 12-ия фестивал на хората с увреждания в Перник. София Сотирова очерта и още някои акценти, свързани с живота на общинската организация и нейните членове. Спомена, че наскоро при тях е гостувал кметът на община Самоков Владимир Георгиев. На свой ред Анита Тараланова разказа за тяхната организация. Сподели и голямата си болка – това, че нямат помещение, в което да се събират. „Ние с вас сме като сродни души” – заяви тя пред присъстващите. След срещата в клуба гостите от Перник се отправиха към Девическия манастир “Покров Богородичен” и Цари Мали град. Накрая си пожелаха до нови срещи и приятно и щастливо празнуване на предстоящия Международен ден на хората с увреждания – 3 декември.