Dacia Duster отново стана пикап

Новото поколение на Dacia Duster се превърна в пикап, който обаче не е дело на компанията-производител, а на фирмата Romturingia. Това е вторият нейн опит в тази посока, след като през 2014 г. превърна в пикап предишното поколение на румънския кросоувър. Тогава бяха произведени 500 бройки за нуждите на местна петролна рафинерия.

Сега компанията представя пикап на базата на втората генерация на Dacia Duster, която продължава традициите на предшественика си и се радва на огромен интерес в Европа. Очаквано формата и конструкцията на предната част при товарния автомобил са идентични с тази на оригинала. Задните врати и багажника обаче са заменени от товарен отсек, покрит със специален материл, предпазващ от увреждания.

Платформата е на стандартния кросоувър, което означава, че и пикапът може да има задвижване на четирите колела. Под капака е поставен познатият 1,5-литров турбодизел dCi, който развива 110 к.с. От компанията Romturingia уточняват, че моторът може да бъде заменен и с по-новата му версия със 115 к.с. и 260 Нм въртящ момент.

Засега не са ясни плановете на Romturingia за бъдещето на този автомобил, но проучванията сред феновете на марката и специално на този модел показват, че те с радост ще приемат разширяването на гамата. И подобен пикап би се радвал на сериозно търесене на пазара.