„Марек” пак загуби с 0:1, дупничани се хвърлят за победа срещу „Ботев” (Ихтиман) на стадион „Бончук”

След загубата в Банско дупнишкият клуб се смъкна до 15-ото място в класирането

„Марек” отново загуби с минималното 0:1, този път при гостуването си на един от силните отбори в Югозападната трета лига – „Банско”. Дупничани в пореден двубой показаха стабилна игра и не допуснаха много ситуации пред вратата си, но инкасираха попадение в началото на второто полувреме, което се оказа достатъчно за поражението. При 0:0 гостите от Дупница бяха много близо до гол, но ударът на Александър Близнаков срещна гредата. Попадението за отбора от курорта пък вкара Даниел Гогов в 53-тата минута. Старата слабост на дупничани да не създават много положения и да не съумяват да отбележат и малкото си шансове отново си пролича.
Нещо повече – справка със статистиката показва, че точно половината от мачовете си в първите 12 кръга, „Марек” ги губи именно с 0:1. Последният гол, който марекчани вкараха, пък бе преди повече от месец – на 22 септември при гостуването на „Германея” в Сапарева баня, спечелено с 1:0, когато Даниел Георгиев реализира дузпа.
След загубата в Банско дупнишкият клуб се смъкна до 15-ото място в класирането със само 11 точки и голова разлика 9:11.
В събота от 16 часа на своя стадион „Бончук” играчите на треньора Цветан Видински приемат съседа в класирането „Ботев” (Ихтиман). Гостите имат един пункт по-малко и са точно под дупничани в класирането – 16-и. Всички в щаба на „Марек” се надяват, че головата суша ще бъде прекъсната именно срещу отбор от по-ниска класа, какъвто несъмнено е този от Ихтиман. Нападението на дупнишкия клуб този път трябва да бъде водено от капитана Росен Йорданов, който да бъде подпомаган от крилото Димитър Владимиров. Това ще увеличи атакуващата мощ на „Марек” и всички фенове в Дупница се надяват задължителната победа да бъде постигната във фаталния 13-и кръг.