Руслан Иванов донесе победата на „Хебър” в Разлог с точен изстрел от дузпа

Старши треньорът на „Хебър” Николай Митов

Дерби мачът от 13-ия кръг на ЮЗ трета лига между отборите на „Хебър” и „Пирин” (Разлог) се игра на стадион „Септември” в Разлог пред около 300 зрители. Лидерът „Хебър” взе много важни три точки при гостуването си на втория в класирането „Пирин” (Разлог). Успеха за пазарджиклии с 1:0 донесе Руслан Иванов с точен изстрел от дузпа в 22-рата минута. Срещата започна равностойно. В 22-рата минута обаче

 

защитник на домакините спря с ръка

 

 

отиващата в посока на вратата топка и реферът Николай Йорданов  посочи бялата точка. Руслан Иванов бе точен и резултата бе открит – 0:1. Най-близо до попадение отборът на „Пирин” беше в 44-тата минута, когато бразилецът Родриго Барзияк бе изпуснат от отбраната на „Хебър” и хитро търкулна топката покрай вратаря Петър Дебърлиев, но за щастие на гостите тя излезе в аут. Втората част на мача беше по-интересна и напрегната. В 51-вата минута Андриян Краев можеше да удвои с глава, но ударът му мина встрани от вратата.
В 63-тата минута

 

бразилецът Ели Маркес проби на скорост

 

 

през отбраната на гостите, но стражът Петър Дебърлиев предвидливо излезе и улови топката. В последните 25 минути домакините наложиха по-осезаем натиск, но срещаха добре организирана защита и вратар на „Хебър”. До края на срещата пропуски за отбора на „Пирин” направиха Родриго Барзияк и Иван Кирев, които отблизо не успяха да огорчат вратаря на гостите Петър Дебърлиев.

 

„Хебър” отвърна с опасни контри,

 

което направи срещата доста интригуваща в последните 5-6 минути. След тази победа отборът на „Хебър” (Пазарджик) запази лидерските си позиции и е с 4 точки преднина пред новия си съперник „Оборище” и на 7 точки аванс спрямо „Пирин” (Разлог). На стадион „Септември” гостите бяха подкрепяни от около 40 свои фенове. Доволен от 4-тата поредна победа под свое ръководство и спечелените нови 3 точки беше след мача в Разлог старши треньорът на „Хебър” Николай Митов. „Изиграхме много добро първо полувреме, в което видях агресия и преса. Имахме своите възможности и вкарахме гол. През второто след 60-ата минута дадохме на домакините да играят малко повече с топката и така се стигна до известно напрежение в нашата половина на няколко пъти. Най-важното обаче е, че запазихме аванса си, което означаваше победа и 3 точки. А те са реално 6, защото победихме на стадиона пряк противник за челото. „Хебър” ще продължи да играе за победа във всеки един от оставащите 4 срещи до края на полусезона, ако искаме да реализираме поставената ни цел.

Радвам се най-много на това, че като отбор показваме характер. Момчетата се раздават и това е видно. Благодаря и на публиката, която дойде в Разлог да ни подкрепи, защото беше важно. С победи ще върнем хората на нашия стадион и тогава футболистите ще видят колко лесно се играе”.