Charger SRT Hellcat: най-мощният седан в света

За моделна година 2019 най-мощният и най-бърз седан в света Dodge Charger SRT Hellcat става още по-брутален. Charger продължава да бъде водач по продажби в сегмента си за пета поредна година в САЩ. Сред основните промени в дизайна са преминаващите по цялата дължина на каросерията състезателни ивици в черен, син или сребист цвят.

От Dodge представят модела като единствения Muscle Car с четири врати. За 2019 версиите Hellcat получават и система Launch Control, която ще направи „изстрелването“ с 6,2-литровия V8 със 707 „коня“ под капака още по-бързо.Тук магическата формула не е 1-0, а 1-8-4-3-6-5-7-2. В тази последователност се включват осемте цилиндъра на 6,2-литровия Hemi двигател. Докато хореографията от въздух, бензин и запалителна искра стартира Hellcat, е нужен един момент, но той е изпълнен от компресорния V8 агрегат със спираща дъха ария от класическото автомобилостроене. Той гъгне, пръхти, думка, буботи, гърми толкова превъзходно, че косата ви ще настръхне и няма да слегне още дълго време.
Всъщност няма и да има основание да го направи, тъй като Charger предпочита да остави спокойните моменти за другите. Когато дадете пълна газ и развихрите всички 707 к.с. към задните колела, гумите с размер 275 „квичат” от радост зад гърба ни и адската котка започва да върти опашка. Не се паникьосвайте – ESP държи всичко под контрол. Hemi агрегатът просто иска да покаже, че може, когато му позволите.

Налага се да изпреварите някой камион? Нашият Hellcat се справя с лекота и без натискане докрай на педала на газта и без да събужда фината 8-степенна автоматична трансмисия. Пътуването във времето с този „хулиган” от старата школа е изключително приятно и превъзходно.

 

 

 

 

 

autobild.bg