Новият Ford Focus ST ще получи двигателя на RS

Компанията Ford активно тества новото поколение на Focus във версия ST, която ще се появи на пазара през 2019 г. Хечбекът ще получи някои разлики в екстериора в сравнение със стандартния модел, но голямата промяна ще бъде под капака, съобщава изданието Autoevolution.

Досега се твърдеше, че Focus ST ще запази 2,0-литровия си двигател с 4 цилиндъра EcoBosst, чиято мощност ще бъде увеличена от 250 на 280 к.с. Според последните информации обаче, под капака на хечбека ще бъде поставен 2,3-литровия мотор от най-мощната версия на модела – RS.

За новия Focus ST мощността на двигателя ще бъде намалена от 350 на 280 к.с. В случая във Ford не гонят толкова увеличение на мощността на автомобила, а по-висок въртящ момент. При използване 2,3-литровия агрегат той ще може да достигне 400 Нм. (във версията RS водачът разполага с 470 Нм за кратък период от време – режим „overboost”).

Във Ford ще запазят и дизеловият вариант на ST, като той ще разчита на досегашния 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра. В момента мощността на мотора е 180 к.с., но при новото поколение тя ще достигне 200 к.с.

Съответно промените в гамата на спортните модификации на Focus ще засегнат и бъдещият RS. При него 2,3-литровият двигател ще бъде подпомаган от стартер-генератор, което ще позволи мощността да надхвърли 400 к.с.

 

 

 

 

 

 

 

autobild.bg