Компанията Ford активно тества новото поколение на Focus във версия ST, която ще се появи на пазара през 2019 г. Хечбекът ще получи някои разлики в екстериора в сравнение със стандартния модел, но голямата промяна ще бъде под капака, съобщава изданието Autoevolution.

Досега се твърдеше, че Focus ST ще запази 2,0-литровия си двигател с 4 цилиндъра EcoBosst, чиято мощност ще бъде увеличена от 250 на 280 к.с. Според последните информации обаче, под капака на хечбека ще бъде поставен 2,3-литровия мотор от най-мощната версия на модела – RS.

За новия Focus ST мощността на двигателя ще бъде намалена от 350 на 280 к.с. В случая във Ford не гонят толкова увеличение на мощността на автомобила, а по-висок въртящ момент. При използване 2,3-литровия агрегат той ще може да достигне 400 Нм. (във версията RS водачът разполага с 470 Нм за кратък период от време – режим „overboost”).

Във Ford ще запазят и дизеловият вариант на ST, като той ще разчита на досегашния 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра. В момента мощността на мотора е 180 к.с., но при новото поколение тя ще достигне 200 к.с.

Съответно промените в гамата на спортните модификации на Focus ще засегнат и бъдещият RS. При него 2,3-литровият двигател ще бъде подпомаган от стартер-генератор, което ще позволи мощността да надхвърли 400 к.с.

 

 

 

 

 

 

 

autobild.bg