Министър Вълчев награди с грамота ПМГ-Кюстендил за най- много реализирани партньорски инициативи с училища от България или от чужбина

На церемонията наградата прие Биляна Йорданова, учител по информатика и информационни технологии

 

Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ – Кюстендил бе отличена с грамота по време на специална церемония по награждаването в Министерството на образованието и науката. Биляна Йорданова, учител по информатика и информационни технологии, получи от министър Красимир Вълчев грамота за учебното заведение за най-много реализирани партньорски инициативи с училища от България или от чужбина.

Над 155-има ученици на ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ участваха активно в Европейската седмица на програмирането, която се проведе от 6 до 21 октомври 2018 г.

„Всяка една инициатива беше интересна и уникална, насочена към важни умения, на които ще разчитаме за бъдещето“, посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на награждаването на най-активните участници.

„Днес ставаме все повече обвързани с кодирането – то е не просто техническа дейност, а малко или много оформя и обществото, в което живеем“, добави министър Вълчев. Той посочи, че предизвикателството пред образователните системи е да направят така, че все повече деца да придобият умения за кодиране.