Първото Bentley на ток ще излезе през 2025 година

Генералният директор на Bentley – Ейдриън Халмарк, разкри пред агенция Reuters плановете на компанията, чиято основа цел е марката да стане още по-еколотична. Една от точките в програма предвижда излизането на първия електромобил на британския производител.

По думите на Халмарк, проектът за създаване на Bentley на ток в момента се обсъжда от ръководството на компанията. Подобен автомобил ще може да се появи през 2025 г., а след около година-две ще стане ясно и кой модел ще бъде в неговата основа.

Според инфорамациите в европейски медии, Bentley ще създаде своя първи електромобил на платформата Premium Platform Electric (РРЕ), разработена от Audi и Porsche. Първите превозни средства на това шаси ще излязат през 2021 г.

Британският производител вече представи концептуален модел на ток. Това е електрическият прототип EXP 12 Speed, показан през 2017 г. на автосалона в Женева. Тогава от компанията обясниха, че електрическото Bentley ще отговаря напълно на качеството, изискаността и високите характеристики, присъщи за марката.

От Bentley допълват, че първият им електромобил ще разполага с високоскоростна индуктивна система за зареждане и пробег, достатъчен за дълги пътувания. Компанията не посочи цифри, но уточни, че нейните клиенти ще могат да изминават разстоянието от Лондон до Париж и от Милано до Монако с едно зареждане, което прави около 450 км.

 

 

 

 

 

Home