МВР ще подпомогне финансово двамата действащи граничари за защитата в Турция 

Министърът на вътрешните работи се срещна с Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, обвинени в това, че са простреляли турски бракониер, навлязъл в български териториални води край Резово на 17 април 2008 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещата е съвместна инициатива на ръководството на МВР и на депутатите от Бургаския многомандатен избирателен район. На нея присъстваха и народните представители Диана Саватева и Димитър Бойчев, директорът на Главна дирекция “Гранична полиция” главен комисар Светлан Кичиков и началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов.

Имаме добрия пример със случая с българския гражданин Желяз Андреев. Той показва, че категоричната позиция на институциите води до положителни резултати, когато сме на страната на правото – посочи министър Маринов.

Не дължим на граничарите просто подкрепа на думи, важно е да покажем съпричастност и за организацията и логистиката на защитата, която им предстои – отбелязаха народните представители.

Министерството на вътрешните работи ще подпомогне финансово действащите служители Живко Петков и Николай Костов. Главна дирекция “Гранична полиция” има готовност да инициира благотворителна кампания сред служителите на МВР, а при необходимост ще се търсят и други възможности за набиране на средства.