Изпадналият в голова суша „Марек” излиза срещу най-резултатния отбор

Дупнишките футболисти ще търсят първото си попадение от 22 септември насам.

Всички надежди на дупничани са насочени към капитана Росен Йорданов

„Марек” ще се изправи срещу „Чавдар” (Етрополе) в поредния си тежък мач през този сезон. Както наставникът на дупничани Цветан Видински неведнъж е споменавал – за младия му отбор няма лесен двубой и поредната среща от Югозападната трета лига е поредното доказателство за това. Тимът от Дупница ще гостува в Етрополе на местния „Чавдар”, който е корав съперник. След поредицата от загуби и 524 минути без отбелязан гол дупнишкият клуб се смъкна до опасното 16-о място в класирането с 3 победи, 2 равенства и цели 8 загуби. От своя страна „Чавдар” е на 11-а позиция с пет победи, едно реми и седем поражения. Прави впечатление, че отборът от Етрополе е най-резултатният в цялата лига с отбелязани цели 27 гола, колкото нямат дори лидерите в подреждането. Съперникът на „Марек” обаче и твърде лесно допуска попадения, до момента е инкасирал цели 22. Именно това е и шансът на дупничани да стигнат до първия си гол от 22 септември насам.
„Надяваме се най-накрая да успеем да отбележим гол. Натрупаха ни се много минути, без да реализираме попадение, което тежи на целия отбор. Дано в Етрополе реализираме и успеем да спечелим точков актив от това тежко гостуване”, казаха пред „Вяра” от стадион „Бончук”.
Старши треньорът на „Марек” Цветан Видински няма много опции пред себе си предвид ограничения брой футболисти, с които разполага, и ще се довери на обичайните си атакуващи футболисти.
Всички надежди на дупничани са насочени към централния нападател и капитан на тима Росен Йорданов, който в последните срещи се появяваше в игра след почивката, тъй като все още не е напълно възстановен от контузията си. Треньорският щаб очаква повече и от Димитър Владимиров и Даниел Георгиев, които ще търсят начин за преодоляване на противниковата защита.