„Марек Юнион-Ивкони” с пореден тежък мач, в Дупница гостува силният тим на „Добруджа”

От треньорския щаб се надяват Катбарт Малинга от Уганда и Ивес Мутабази от Руанда да покажат класата си

„Марек Юнион-Ивкони” приема „Добруджа 07” в един от най-интригуващите двубои във волейболната Суперлига. Програмата в началото на волейболния елит не бе благосклонна към дупничани, които се изправят срещу поредния силен съперник. След като победиха „Пирин” (Разлог) в лютото югозападно дерби с 3:2 гейма, момчетата на Виктор Карагьозов гостуваха на шампиона „Нефтохимик” и претърпяха тежко поражение край морето с 0:3 гейма. Така след първите две срещи от новия шампионат дупнишкият клуб има актив от 2 точки, който му отрежда деветото място. Гостите от Добрич пък са един от двата тима, които са спечелили максималните 6 точки след два изиграни двубоя. Те победиха с 3:0 гейма „Нефтохимик” насред Бургас, а след това сразиха и ЦСКА с 3:1 у дома.
„Добруджа” разполага с доста качествен състав и според специалистите е един от фаворитите за взимане на медали в края на шампионата, така че „Марек Юнион-Ивкони” ще има поредния си труден тест.
От треньорския щаб на дупничани се надяват двете чуждестранни попълнения – Катбарт Малинга от Уганда и Ивес Мутабази от Руанда, да покажат класата си, както при първото домакинство за сезона и да поведат тима си към победата.
Двубоят е днес от 18,15 в Спортната зала в Дупница, като марекчани ще се надяват на помощ и от своята вярна публика, която неведнъж е помагала за успеха в трудните срещи.