Хората с увреждания в Долна баня откриха сезона на седенките, поп Емануил Димитров ги поръси със светена вода

ОбС шефката Лиляна Драганова подари на “Венетица” електронен часовник

 

Членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня откриха тържествено новия сезон на дневната седянка. Председателката инж. Светла Стоименова поздрави всички присъстващи и не пропусна да спомене долнобанските народни будители, свързани с църквата, училището и читалището в рилския град.

Сред гостите бяха учители, читалищни дейци, творци. Заедно с честитката всеки получи и по една химикалка за спомен, а дамите – и по стрък карамфил. Да сподели празника на хората с увреждания, дойде и председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова. Тя връчи на председателката инж. Светла Стоименова специален плакет на община Долна баня и подари на клуба електронен часовник.

В празничния ден свои поздравления към присъстващите и благодарности отправиха Соня Костова, Лиляна Иванчева и бившата председателка на организацията на хората с увреждания Стоянка Стринска.

За празника и за успешно начало на новия сезон на дневната седянка тържествен водосвет за здраве и благополучие извърши младият долнобански свещеник Емануил Димитров, който след като поръси всички със светена вода, отправи благослов и молитва. Празничният ден продължи с почерпка и наздравици, а специален кът с дарове от есента и природата в клуба бяха подредили ученици от Средното училище “Неофит Рилски” под ръководството на началната учителка Емилия Симонова.