Кметът на Склаве Павел Пъхнев сготви телешки курбан за здравето на санданчани, митрополит Серафим отслужи литургия

Георги Жежев, Георги Георгиев, Зорица Органджиева

Божествена света литургия в църквата “Св. св. Козма и Дамян” беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим в Сандански.

Кметът Кирил Котев

Помогнаха му десет свещеници от Хаджидимовския манастир и Санданска епархия. След празничната литургия имаше водосвет и множеството християни бяха поръсени със светена вода за здраве. Беше раздаден телешки курбан на всички присъстващи за здраве и благоденствие. Майстор-готвач на вкусния курбан бе Павел Пъхнев – кмет на най-голямото село в община Сандански – Склаве.


Татяна Мекушина

Пред паметника на Васил Левски на главната улица “Македония” в град Сандански се проведе тържество, в което участваха децата от ДГ “Радост” и ДГ “Здравец”. Те греха като слънце в красивите костюмчета. Кметът Кирил Котев поздрави всички учители, просветни деятели и граждани, уважили Деня на будителите.

Божествена света литургия в църквата “Св. св. Козма и Дамян”

Кратко слово за празника поднесе Татяна Мекушина – председател на Клуба на учителите пенсионери “Будители” в града. В знак на признателност към родолюбивото дело на будителите цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха Кирил Котев – кмет на община Сандански, Георги Георгиев – председател на ОбС-Сандански, НЧ “Отец Паисий 1919”, децата от всички детски градини в общината, Сдружение “Жените на Сандански” и граждани.