Рекорд! Крум Георгиев празнува с огромна торта 50 години като кмет на Бели Искър, подариха му ваучер за екскурзия

Той е най-дългогодишният действащ кмет в цялата страна

 

Колеги – кметове на населени места, и общинското ръководство на Самоков поздравиха юбиляря Крум Георгиев, който вече 50 години ръководи едно и също село – Бели Искър.

Председателката на Общинския съвет в рилския град Силвия Стойчева поднесе поздравителен адрес, в който се казва: „50 години като кмет на село не са просто цифра, зад това стои дългогодишна работа и отдаденост. Половин век живот с проблемите на хората и активност по тяхното разрешаване.” Забележителното в половинвековния юбилей е, че Крум Георгиев през всички тези години е избиран, и то с голяма преднина пред опонентите си, винаги на първи тур, досега за всички 13 мандата. За първи път печели изборите през 1968 година и от тогава до днес той е кмет на самоковското село Бели Искър. Той е най-дългогодишният действащ кмет в цялата страна. Откакто има избори за кмет на село, той печели осем пъти мандат.

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев връчи на юбиляря подарък – ваучер за екскурзия, с пожеланието да запази любознателния си и непокорен дух, желанието да опознава нови светове.

За празника бе подготвена и специална торта за юбиляря.
Кметът на село Бели Искър Крум Георгиев развълнуван благодари за приятната изненада, която му устроиха неговите колеги.