Руслан Иванов от фаул донесе победата на „Хебър” срещу петричките футболисти

Срещата между отборите на „Хебър” (Пазарджик) и „Беласица”  (Петрич) завърши с победа на домакините с гол, отбелязан от фаул от Руслан Иванов в 67-ата минута. Мачът бе от 14-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. През първата част на мача по-добре на терена стояха възпитаниците на Николай Митов и само отличната игра на вратаря на гостите Захари Димитров бе причина да не се стигне до откриване на резултата. На два пъти петричкият страж се намеси по невероятен начин срещу Георги Недялков и по веднъж срещу Анди Краев и Мартин Сечков. Удар на Руслан Иванов от границата на пеналта също профуча в аут. Отборът на „Беласица” сътвори единственото си по-чисто голово положение в 34-тата минута, когато Запро Динев нахлу по десния фланг с топката, надбягвайки изпречилите му се футболисти от „Хебър”, нанесе силен шут в наказателното поле на домакините, но там нямаше кой да отклони кълбото.

Втората част на мача също премина под диктовката на отбора на „Хебър”. В 47-ата минута след изпълнение на ъглов удар отляво в наказателното поле на гостите стражът на „Беласица” Захари Димитров изпревари нападателите на домакините и предотврати отбелязване на гол. В 53-тата минута Анди Краев стреля опасно, но неточно към вратата на „Бела”. 5 минути по-късно при една контра Запро Динев се откъсна от отбраната на „Хебър” и със силен шут насочи кълбото към вратаря Петър Дебърлиев, но топката профуча на сантиметри в аут. Заредиха се нови опасности пред вратата на „Беласица”, но вратарят им Захари Димитров продължи да е на висота. В 67-ата минута главният съдия Павел Цеков отсъди свободен удар в близост до тъчлинията. Всички очакваха поредното центриране на Руслан Иванов в пеналта на „Беладица”, но той избра друго. С майсторски фалцов удар Иванов изпрати кълбото в далечния ъгъл на вратаря Захари Димитров за 1:0. Четири минути по-късно „Хебър” можеше да затвори мача, но стражът на гостите спаси по виртуозен начин силен удар на Георги Недялков от непосредствена близост. По-късно вратарят на „Беласица” отрази два удара на Александър Александров и един на Георги Недялков.

 

Никалай Митов – старши треньор на „Хебър”:

 

„Мачове като този трябва да се затварят по-бързо – гол, втори и край. Иначе става по-трудно. Противникът се затваря, а ние се изнервяме. „Беласица” са един от стабилните отбори в групата, който губи трудно. Като цяло съм доволен от момчетата, защото те се раздават на 100%. На този етап ме интересува да печелим задължително мачовете си. Претенциите ми са основно да играем по-бързо срещу такива отбраняващи се противници. И да си вкарваме, разбира се, положенията. Първото полувреме имахме своите ситуации, но пропуснахме. След това стигнахме до победния гол”.

 

Треньорът на „Беласица” Иво Тренчев честити победата и заяви:

 

„Като цяло те бяха отборът, който диктуваше събитията на терена, и победата им е заслужена. Те са раздвижен отбор и играят бързо. Затрудниха ни с високите центрирания от фланговете. Отстъпвахме ръстово на отбора на „Хебър”. През първата част на срещата пропуски направиха Тодор Кръстев и Благой Наков след центрирания на Запро Динев. През втората част на мача пропуски за нашия отбор направи Благой Наков, който бе изведен от Запро Динев, но стражът на домакините Петър Дебърлиев се намеси навреме, веднъж и Запро Динев не успя оа уцели вратата на „Хебър”. И всичко това бе при резултат 0:0. Васил Тачев след влизането си в игра отляво насочи топката в наказателното поле на домакините, но там Живко Димитров не очакваше и пропиля положението. Яд ме е за показаните жълти картони от страна на главния съдия Павел Цеков срещу вратаря Захари Димитров, който си позволи да върже връзката на обувката си, и на напускащия терена Благой Наков. Такива пресилени картони носят глоби на клуба и се трупат на нашите футболисти. Следващият ни мач е в събота от 14 часа срещу един от силните отбори в групата – „Банско”.